kds

Ex-partner

Ex-partner

Een belangrijke basisbehoefte van mensen is verbondenheid. Een relatie hebben, betekent een verbinding met een ander aangaan. Je ‘hecht’ je aan hem of haar. De emotionele verbinding met deze speciale persoon beschermt tegen stress en helpt je het leven tegemoet te treden. Weten dat die ander ‘er voor je zal zijn’ wanneer je daar behoefte aan hebt, is voor velen een bron van steun, rust en plezier.

Herinneringen

Door de scheiding wordt je partner je ex-partner. De relatie met je (ex-) partner zal daardoor anders worden (bijvoorbeeld als jullie kinderen hebben) of helemaal verbroken worden als jullie elkaar helemaal kunnen loslaten. Hechte relaties laten diepe indrukken achter, zowel positieve als negatieve. Deze module kan je helpen hier een weg in te vinden. Je hoeft je herinneringen aan je ervaringen met je partner niet te vergeten. Die herinneringen bij je houden doet misschien (in het begin) wel pijn.

Afsluiten

Het is belangrijk om je partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in jezelf de toekomst in te gaan. Het goed verwerken van je verlies is ook nodig omdat jij en je ex-partner elkaar in de toekomst kunnen tegenkomen, in de buurt, vriendenkring, op het werk of als ouders. Tips en oefeningen in de module kunnen je hierbij ondersteunen.